Het jubileum. Fotograaf:  Foto Sebestény

Jubileum Zusters Franciscanessen

Helenaveen - Een foto van fotograaf Sebestény, gemaakt in Helenaveen op 25 oktober 1959. De Zusters Franciscanessen vieren hun 75-jarig jubileum.

In 1884 betrokken vijf nonnen van de orde het nieuwe Liefdesgesticht en gingen het onderwijs verzorgen aan de eveneens nieuwe meisjesschool. In 1944 werden het klooster en de school in brand gestoken door terugtrekkende Duitse militairen. Het complex werd herbouwd en zo kan het gebeuren dat we hier een foto hebben van de jubilerende kloosterlingen in de gymzaal van de school. Namens het Gemeentebestuur sprak burgemeester L. Roefs de zusters toe, waarvan we er twee rechts in beeld zien.

Achter hen wachten meisjes met waarschijnlijk hun onderwijzeres tot ze hun bloemen mogen geven. Voor het wandrek staan kajotsters opgesteld. Prominent in het midden zien we de rector van het klooster.  De pastoor in het midden is Albertus Timmers. De twee zusters zijn geïdentificeerd als leden van de Congregatie van de Zusters Franciscanessen in Veghel. Van links naar rechts: Zr. Pelagia Schipperen, Algemene Overste van 1958-1969, Zr. Gertrude Ploegmakers, Lid van Algemeen Bestuur van 1956-1973 en van 1976-1978. Datering: 25 oktober 1959.
 
 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
23 Martha
Collectie RHCe
Met postkoets en trekschuit
images/hourglass.png

ZOEKEN...