Vroeger in Best

Op 28 mei 2016 is aan burg. van Aert het eerste exemplaar aangeboden van het boek 'Vroeger in Best', een nieuwe uitgave van de Stichting Geschiedenis van Best.

Na het succes van “Omzien in Best” in 2007 en “Thuis in Best” in 2011 verschijnt dit jaar een derde deel uit deze serie, getiteld “Vroeger in Best”.  Het werk aan deze nieuwe uitgave vordert gestaag en het boek zal in juni 2016 op de markt komen. Het is wederom een uitzonderlijk boek geworden met 25 hoofdstukken geschreven door 10 auteurs en met meer dan 375 foto’s waarvan vele in kleur.  

Een onmisbare aanvulling op de vorige twee boeken die destijds met veel enthousiasme zijn ontvangen door de inwoners van Best. Prettig leesbaar en met onderwerpen en situaties waarin de mensen zich herkennen en die ze vaak zelf nog hebben meegemaakt.

“Vroeger in Best” geeft antwoord op vragen als: “Wat stond daar vroeger?”, “Wie waren die Bestenaren ook al weer?” en “Waarom is dat nu zo gesitueerd?”. Foto’s vormen daarom ook een belangrijk onderdeel van het boek. De kijker wordt meegevoerd naar zeven hoofdstukken met o.a. groepsfoto’s, vergeten plekjes in Best, opnames van een bekende Bestse fotograaf, een kijkje op het vroegere Best aan de hand van oude ansichtkaarten en vergelijkingen tussen situaties vroeger en nu.

De lezer kan zijn hart ophalen aan verhalen over onder meer het onderwijs in Best: de oude openbare school en de katholieke Bernardusschool; over de huisartsenzorg gedurende de afgelopen honderd jaar; over een ruzie tussen het gemeentebestuur en de plaatselijke harmonie; over de vergane -maar nog niet vergeten- glorie van de Bestse wielersport en over de afscheiding van Oirschot tot de zelfstandige gemeente Best.

Spannende verhalen in de hoofdstukken over de verovering van een brug tijdens het eind van de oorlog in 1944, de oorlogsjaren in huize Nazareth, de evacuatie tijdens de bevrijding en de noodhulp direct na de oorlog. Het is slechts een greep uit de diverse onderwerpen. Het is een boek geworden voor op de salontafel. Een boek dat je telkens inkijkt en waarvan je geniet op een regenachtige zondagmiddag. Kortom: een boek dat in geen enkel huis in Best mag ontbreken.

U kunt het boek o.a. bestellen via de website:   www.geschiedenisvanbest.nl

 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Foto- en cameraploeg van het polygoonjournaal in actie tijdens het 60-jarig jubileum van Philips in 1951. Philips Company Archives | Beeldcollectie RHCe
Het Wilhelminakanaal. Foto genomen in Best.
23 Martha
images/hourglass.png

ZOEKEN...