Jesse Mahieu verkiest deelname aan Athene boven vakantie in New York.

Jesse Mahieu, geboren op 12 augutus 1978 in Best, nam met Nederlands hockeyteam deel aan de Spelen in Athene 2004.

Het Nederlandse team werd in Athene tijdens de finale met 2-1 verslagen door Australië en moest dus genoegen nemen met de zilveren medaille. 

Verdediger Jesse speelde alleen in de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland (4-3) en was in alle overige wedstrijden wisselspeler. Hij was aangenaam verrast dat bondscoach Terry Walsh hem in de selectie voor de Spelen had opgenomen. Hij had er duidelijk niet meer op gerekend, want hij had al een vakantie naar New York geboekt. Uiteraard zegde hij deze vakantie af en beschouwde hij deelname aan de Spelen als een extra hoogtepunt, nadat hij met Amsterdam landskampioen was geworden.

Jesse maakte zijn debuut als international in mei 2002 met de oefeninterland Duitsland-Nederland (1-1). Hij speelde achtereenvolgens voor MHC Best, Oranje Zwart, Nijmegen, Pinoké en Amsterdam. Bij de laatste club werd hij als aanvoerder tweemaal landskampioen (2003 en 2004) en won de European Cup Winners' Cup in 2003 en 2007 alsook de Europa Cup I in 2005. In de aanloop naar de Champions Trophy van 2005 in Madras verloor hij zijn plaats in de Nederlandse selectie.

In februari 2006 kwam Jesse Mahieu op een vervelende wijze in het nieuws. Hij werd voor zijn huis in Amsterdam neergestoken omdat hij een viertal jongeren aansprak die zijn bromfiets aan het vernielen waren. Het viertal werd gearresteerd. Na zijn herstel kwam Jesse weer in de nationale selectie voor het WK 2006.

In 2007 speelde hij competitie voor Central Hockey Club in Kaapstad.

Sinds april 2009 werkt Mahieu als editor/researcher voor Holland Sport bij de VPRO. "Voor mij is het een unieke kans om sport met een maatschappelijke carrière te combineren'', aldus Mahieu tegenover het ANP. 'Holland Sport belicht de sporters vanuit verrassende invalshoeken. Dat spreekt me aan. Het is een voorrecht om daar nu zelf als redacteur aan bij te kunnen dragen.'

Mahieu blijft naast zijn maatschappelijke carrière actief als profhockeyer bij Pinoké (Amsterdam).

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Mgr. Gerard de Korte
Best - Karel Azijnman (links)
Wapen Best
Batamedewerker aan de leerwals.
images/hourglass.png

ZOEKEN...